Smiley face

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μία (ακόμη) δουλειά του... τίποτε!


Η Ελλάδα δεν διαθέτει κλωστοϋφαντουργία, εδώ και χρόνια. Στην ουσία αυτή η βιομηχανία ήταν ο όμιλος Λαναρά που κατέρρευσε.
Έχουμε όμως… «Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας και Ένδυσης - Ινών Α.Ε.» που εποπτευεται απο δυο τρια υπουργεία και επιδοτείται απο εθνικά και κοινοτικά κονδύλια. Βεβαίως ο φορέας αυτός δημιουργήθηκε προσχηματικά, όπως τοσοι άλλοι, για να διορίζονται, φυσικά, φίλοι και συγγενείς πολιτικών και κομμάτων.
Όταν υπήρχε κλωστοϋφαντουργία, ο συγκεκριμένος φορέας δεν γνωρίζω τι ακριβώς πρόσφερε στον κλάδο. Αλλά κι αυτοί που γνωρίζουν, όταν τους ρώτησα, μου απάντησαν ευθέως ότι «Ίσα-ίσα μας δυσκόλευε και μας απομυζούσε με γραφειοκρατικές απαιτήσεις για να δικαιολογεί την ύπαρξή του! Σήμερα δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης, αλλά ποιος δίνει σημασία;»
Αναρωτιέμαι κι εγώ, ποιος πολιτικός θα έχει το θάρρος ή καλύτερα τα κότσια να πει στους … «εργαζόμενους» του περιττού φορέα «φθάνει, όλα αυτά τα χρόνια περάσετε ζωή και κότα. Παίρνατε παχυλούς μισθούς και η δουλειά σας, στην πραγματικότητα, ήταν αργομισθία.
Τώρα που δεν υπάρχει καν αντικείμενο εργασίας σας δεν μπορείτε να πηγαίνετε στις υποτιθέμενες δουλειές σας, να πίνετε καφέ, να ακούτε ραδιόφωνο, να βλέπετε πρωινάδικα και να πληρώνεστε από τους φορολογούμενους!
Δεν είναι δυνατόν να απολαμβάνετε εργασιακή ασφάλεια, να έχετε ασφαλιστική κάλυψη εν μέσω κρίσης, χωρίς την ελάχιστη παραγωγικότητα και χρησιμότητα! Εάν δεν σας απολύσουμε θα πρέπει - για να παραμείνετε εσείς με τους μισθούς σας και να παράγετε το τίποτε - να λάβουμε οριζόντια μέτρα και τους μισθούς σας να τους πληρώσουν οι υπόλοιποι! Έχουν δεν έχουν δουλειά! Και αυτό είναι άδικο, και καταστροφικό για την χώρα.
Γιατί επιβάλλοντας μεγαλύτερους φόρους και μέτρα και έκτακτες εισφορές ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, θα καταρρεύσει η οικονομία. Για να παραμείνετε εσείς στη δουλειά σας, που είπαμε είναι το… «κάνω τίποτα» θα απολυθούν άλλοι σε… παραγωγικούς τομείς!»
Όμως ποιος θα έχει το θάρρος και την τόλμη να πει αυτή τη σκληρή αλήθεια; Και κυρίως ποιος θα εφαρμόσει τη σχετική και λογική απόφαση, αν κάποτε ληφθεί σ αυτόν τον τοπο;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος